Seyahatiniz Sırasında Yerel Lezzet Avına Çıkın
Herhangi bir seyahatin ardından, klasiktir; aile ya da arkadaş çevresinden biri veya birileriyle buluşulur ve hal, hatır faslından sonra ilk yönlendirilen soru şöyle olur: “Ee, yediğin içtiğin senin olsun, gezdiğini gördüğünü anlat.” Siz, sohbet sırasında yediğine içtiğine de büyük bir kıvançla değinmeyi tercih edenlerdenseniz, gitmeyi planladığınız yere varmadan önce hangi lezzetleri keşfetmeniz gerektiğini önceden bilmenizde fayda var.
Belki uzun zamandır görmek istediğiniz bir yere gitmek üzeresiniz, belki bir arkadaşınızın daveti cazip geldi ve onun evinde kalacaksanız ya da anlık bir kararla daha önceden hiç aklınıza gelmeyen bir yere gitmeye karar verip, hemen ertesinde ucuz uçak bileti bularak bir macera yaşamak istediniz. Tatil planınızın çıkış noktası her ne olursa olsun, seyahatinizdeki yeni damak tadı keşiflerinizle kişisel keyif defterinize lezzet noktalarınızı da eklemeyi unutmayın. İşte size birkaç örnek:
Antalya’da Keşfedilmesi Gereken Tatlar
Baskın olan Akdeniz ikliminin yanı sıra yer yer karasal iklim özellikleri de taşıyan Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Antalya, tarımsal verimiyle ülkenin ön plana çıkan noktalarından biri. Çorbalardan salata ve mezelere, deniz ürünlerinden böreklere kadar zengin bir geleneksel mutfağa sahip olan bu tarihi şehir, özellikle de “Toparlak” adı verilen yemeğiyle dikkat çekiyor. Antalya Tanıtım Vakfı tarafından hazırlanan “Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya Lezzetleri” kitabındaki tarifleri gözden geçirip denemek mümkün olsa da, Antalya’ya bulunacak ucuz bir uçak biletiyle mutfağın lezzetini yerinde keşfetmek gibisi olmayacaktır.
Kıbrıs’ın Farklı Kültürlerle Zenginleşen Mutfağı
Tarih boyunca farklı kültürlerden etkilenerek ve yakın komşularındaki çeşitli lezzetleri yeniden yorumlayarak kendi geleneksel mutfağını oluşturan Kıbrıs, yemeklerini sunduğu misafirlerini leziz bir yolculuğa çıkarır. Her mevsim ucuz uçak bileti bulabileceğiniz Kıbrıs Ercan Havalimanı’na çok yakın mesafedeki her şehirde farklı bir keşif yapabilir, bunun yanı sıra lalangı, kolokas, şeftali kebabı ve Arap kökenli molihiya gibi lezzetleri afiyetle deneyimleyebilirsiniz.
İtalya’nın Özgün Tatlarını Keşfetmeden Dönmeyin
Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan ve tarihsel sürecinde çeşitli değişimlere uğrayarak bugünkü zenginliğine ve baştan çıkarıcılığına ulaşan İtalyan mutfağı, her öğün için sunduğu farklı seçenekleriyle tüm detaylarıyla planladığınız kültür ziyaretinizi, bir lezzet şölenine ustalıkta dönüştürebilir. Gideceğiniz şehre göre yerel lezzetleri deneyimleme fırsatı bulacak olsanız da siz, siz olun özellikle yolunuz Napoli’ye düşerse bundan 250 yıl önce “Margherita” ile başlayan pizza yolculuğunu kendi serüveninize de katın.
İskandinav Mutfağını Keşfetmeyi Seveceksiniz
İskandinavya bölgesi, sahip olduğu mutfak kültürüyle her ne kadar diğer dünya mutfakları kadar geniş kapsamlı ve dolayısıyla popüler olmasa da, bazı gizli ve özel lezzetleri bünyesinde barındırıyor. Bölge ülkelerinin çoğunlukla denizcilikle uğraşıyor olması nedeniyle balık ve diğer deniz ürünlerini zengin bir çeşitlilikle sunan İskandinav mutfağında Ringa balığı, İsveç köftesi ve Norveç somonu mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.
Avrupa’nın daha az keşfedilen İsveç, Finlandinya, Norveç ve İzlanda gibi Kuzey ülkelerini ziyaret etme niyetindeyseniz ve hatta bu doğrultuda ucuz uçak bileti arayışına çoktan çıktıysanız, bu bölgenin kendine özgü mutfağını da yerinde test etmek için kaçırılmaz bir fırsat yakalamışsınız demektir.
* Bu arada unutmadan... Evet, Fransız mutfağının sırrı tereyağında!
Murat Ohr - MakaleMarketi.com
...Devamı: http://www.makalemarketi.com/seyahat-ve-tatil/gezi-ve-tatil-rehberleri/3017-seyahatiniz-sirasinda-yerel-lezzet-avina-cikin.html#ixzz2oQIIzXrt
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder